קבוצת תמיכה לנפגעות תקיפה מינית
"שאני אלך לקבוצה? הרי יחשבו שאני לא נורמלית וחוץ מזה בחיים לא אוכל לבטוח בבנות אחרות שלא יספרו מה קרה לי..."
מכירה את המחשבות האלו? פתאום מציעים לך להצטרף לקבוצה ובראש שלך מתחילות כל נורות האזהרה להבהב...
זה בסדר גמור ואת נורמלית לחלוטין ולמעשה כל הבנות שעברו תקיפה מינית מרגישות בדיוק כמוך. בקבוצה אנחנו מדברות על ההתלבטות של "לספר או לא לספר" ואז תגלי שאת לא היחידה שחושבת או מרגישה כך. ברגע שהצטרפת לקבוצה את כבר לא לבד.
מהי המטרה של הקבוצה?
· לשפר את התיפקוד ואת איכות החיים בחיי היומיום שלה,
· לרכוש כלים ומיומנויות שיאפשרו להתמודד בצורה יעילה עם השפעות התקיפה המינית בהווה ובעתיד.
כיצד פועלת הקבוצה?
· הקבוצה היא סגורה, 8-9 משתתפות.
· 25 מפגשים בני שעתיים כל מפגש.
איך נראים המפגשים?
· במפגשים אנחנו משלבות צורות עבודה שונות, חלקן בשיחה וחלקן באמצעים לא מילולים(כמו: תנועה, דרמה, ציור ועוד).
· בעבודה הקבוצתית אנחנו יוצרות מקום בטוח שבו אפשר לחלוק את הרגשות והמחשבות. זהו המקום שבו אפשר ללמוד יחד מיומנויות חדשות שיסייעו לכן לתפקד בחיי היומיום בצורה יעילה ומהנה יותר.
· בקבוצה נוצר מרקם עדין ורגיש המאפשר לכל משתתפת להשתלב לפי מה שמתאים לה, לתרום ולהיתרם לפי הצרכים שלה, במינון ובעיתוי הנכונים.
מי מנחה את הקבוצה?
הקבוצה מונחית על ידי שתי מנחות מקצועיות בנושא זה, בעלות ניסיון בטיפול בנפגעות תקיפה מינית באופן פרטני, ובהנחיית קבוצות לנפגעות תקיפה מינית בפרט.
יעל דנק- עו"ס, פסיכותרפיסטית CBT ,EMDR. בעלת ניסיון רב בעבודה עם נערות בסיכון (היחידה לטיפול בנערה בעפולה), נשים בתוך מעגל הזנות (אופק נשי). כיום עצמאית, מטפלת באופן פרטי.
אורית מריץ- MA מטפלת בתנועה, פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומדריכת הורים. בעלת ניסיון של יותר מ-20 שנים בטיפול, הוראה במכללות והשתלמויות שונות. כיום בעלת קליניקה פרטית, מנחת קבוצות שונות: אימהות ותינוקות, קבוצת ילדים, קבוצות הדרכה וקבוצת נשים לנפגעות תקיפה מינית.
#פגיעות מיניות #הרצאות והשתלמויות #דיסוציאציה #קבוצות תמיכה
Comments